dijous, 30 d’agost del 2012

Trist (Cisticola juncidis)





En aquestes fotos es pot veure un Trist (Cisticola juncidis).
Aquest ocell és densament llistat i amb una cua curta i arrodonida. El Trist pot arribar a fer uns 10 cms. Pel que fa a la part superior d'aquest ocell és de marró fosc amb marges de color ocre-rogenc(fàcil de distingir) i a la part inferior sense llistes i de color blanquinós i groc pàl·lid.
Pel que fa a la veu d'aquest ocell es pot sentir un ''dziip-dziip'' mentre vola onduladament.
D'altra banda a aquest ocell se'l pot trobar en prats humits i canyars com jo l'he avistat al Delta de l'Ebre.

dimarts, 28 d’agost del 2012

Griva - Zorzal charlo - Mistle Thrush



Impossible evitar fer-li fotos a un animal que sempre m'apareix i no em para mai de fascinar, entre les seves taques, el seu caminar i la seva veu tant diferenciada

diumenge, 26 d’agost del 2012

Mastegatatxes (Ficedula hypoleuca)





Es veuen Mastegatatxes joves (Ficedula hypoleuca).
Aquestes femelles tenen el dors marró i una taca alar blanca.
El Mastegatatxes pot arribar a fer uns 13 cms. Part de la seva dieta són les mosques com el Papamosques. Aquest ocell sacseja la cua constantment. Els joves són molt vius i no paren mai sempre en una branca diferent, molts cops mengen a terra. Pel que fa la seva veu es pot distingir un ''ziit-ziit''. D'altra banda a aquest ocell se'l pot trobar en boscos de coníferes i també en caixes niu i forats d'arbres.

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)










Aquest mosquiter es el Mosquiter comú (Phylloscopus collybita), el seu color és menys groguenc ja que el mosquiter de passa és més vistós. Aquest mosquiter pot arribar a fer uns 11cms. Pel que fa a els joves, solen ser molt grocs per sota. Un dels trets més distintius d'aquest ocell és el seu vol més acrobàtic i viu que el dels altres mosquiters. 

Pel que fa a la seva veu es pot distingir un ''huiit''.  Les fotos no són massa bones d'altra banda si es fa un click es veuen bastant millor.

dissabte, 25 d’agost del 2012

Fotja vulgar (Fulica atra)





Es poden veure diversos exemplars de Fotja vulgar (Fulica atra).
Pel que fa a la Fotja vulgar es pot veure el bec i l'escut frontal que són de color blanc i això el fa un ocell inconfusible. La Fotja vulgar pot arribar a fer uns 37cms. Quan vola se li veu una vora blanca. Aquesta fotja es capbussa com a mig minut per buscar menjar i quan surt volant fa el típic xipolleig per damunt de l'aigua i sembla que ''camina sobre l'aigua''. Pel que fa a la seva veu es pot distingir un curt ''cuic''. D'altra banda a aquest ocell el podem trobar en estanys i llacs, preferentment els que tenen canyissos i altra vegetació aquàtica.

dijous, 23 d’agost del 2012

Ànec coll-verd (Anas platyrhynchos)




Es pot veure una femella d'Ànec Coll-Verd (Anas platyrhynchos).
Es pot saber que es la femella de l'ànec coll-verd per les seves plomes blaves a les ales i pel seu bec tirant a taronja i per les plomes de la cua més blanquinoses. Pel que fa aquesta femella es pot veure que és de color marró pigallat. També es pot distingir el seu vol ràpid i amb cops d'ala poc ofegats (profunds).
La femella d'ànec coll-verd pot arribar a fer uns 53 cms.
Pel que fa la seva veu es pot distingir un ''güiib''.
 D'altra banda aquesta es pot trobar en qualsevol llac, estany i m'atreviria a dir gaire bé a tot arreu on hi hagi aigua.

Migdia & 32 graus










Aquest migdia m'he passejat per un camp de golf, que està situat molt a prop de Tivissa, he aprofitat el dia que els jardiners tallen l'herba que ja ha crescut massa i es una bona oportunitat pels ocells ja que poden trobar més fàcilment aliment: cucs, formigues, etc. Es a dir insectes en general. No feia ni més ni menys que 32 graus centígrads i per tant no es una hora massa aconsellable per observar ocells ni menys per portar una NikonD200 amb un 200mm penjat al coll amb aquella corretja que no es pas còmoda.  D'altra banda sabia que en aquestes hores es solen trobar rapinyaires que busquen l'aliment i com no, n'he trobat un però no el se identificar ja que volava molt amunt, n'he penjat fotos per abeure si algú em sabria dir que es.
D'altra banda també he trobat com a 7 Caderneres algunes de les quals són joves d'aquest any ja que encara no han agafat tots els seus fascinants colors. També he trobat alguna tórtora turca que buscava un arbre per abatre la calor i també he vist una Merla o al menys jo crec que es una Merla, de totes maneres estic dubtant si alguna persona sap que es que m'ho digui, moltes gràcies i aquesta tarda més.

dilluns, 20 d’agost del 2012

Garsa (Pica pica)



En aquestes fotos es pot veure una Garsa (Pica pica).
Aquest ocell té un disseny bigarrat i una cua llarga com el Gaig (Garrulus glandarius). Un tret molt característic pot ser el seu plomatge blanc i negre, que aconsegueix un contrast com a verd i violeta i pertant el fa un ocell inconfusible. La Garsa pot arribar a fer un 40 cms. Es pot definir com un ocell força sociable per dos cantons: el de que sempre sol anar amb grup i el de que es deix apropa força(relatiu) a les persones.
Pel que fa a la veu es pot distingir un ràpid ''txac-txac-txac''.
D'altra banda aquest ocell el podem avistar en terrenys conreats i en camps oberts i sol fer el niu a la part alta dels arbres en forma de cúpula.

dijous, 16 d’agost del 2012

Colom roquer (Columba livia)



En aquesta foto es pot veure un Colom roquer (Columba livia).
Un dels trets més característics, es que té dues franges negres a les ales. També té el carpó blanc. Aquest colom pot arribar a fer uns 33 cms. En destaca el seu color de plomes gris blavós i més pàl.lid al seu dors. Té un vol ràpid i bastant baix. Pel que fa a la seva veu es pot sentir un ''cruuu-cruuu''.
D'altra banda a aquest ocell se'l pot trobar en totes les ciutats i masos.

dilluns, 13 d’agost del 2012

Merla jove (Turdus merula)




 Es pot veure un juvenil de Merla (Turdus merula).
En aquestes fotos es fàcil de veure que no es pas un mascle a questa Merla, ja que agafa un color més marronòs.
Això es pot veure molt clar a la segona fotografia.
En canvi el mascle es totalment negre de plomes.
La Merla pot arribar a fer uns 24 cms. Es pot dir que té un vol força ràpid però d'altra banda es deix apropar bastant.
Pel que fa a la veu es pot distingir una persistent nota d'un ''txinc-txinc-txinc''. Aquest ocell es pot trobar en boscos, jardins, erms amb arbust etc.